torsdag 17. oktober 2013

Kremet blomkålsuppe med bacon

Nå er det høst, kaldt, mørkt, og en perfekt tid for suppe! Høsten gjør alltid at jeg får lyst på suppe, lapskaus og gratenger. Det er noe med den varme, smakfulle kosen som finnes i god og varm mat, gjerne som man kan slurpe i seg med stort velbehag.



Denne suppen er superenkel å lage, og smaker fantastisk godt. Ved å droppe baconet blir det en kjempegod vegetarrett, og en suppe som passer godt til en kjøttfri mandag :)

Blomkål er knallgodt, og gjør seg ekstra godt i suppe :)

Til 3-4 personer trenger du:

1 blomkålhode
1 løk
1 pakke bacon
smør til steking
7 dl grønnsaksbuljong
3 dl kremfløte
salt
hvit pepper
hvitløkspulver, evt lite et fedd hvitløk
noen dråper balsamicoeddik

Skjær ut stilken på blomkålen og del den i små buketter. Løken (og evt hvitløken) finhakkes og blankes i smøret. Ha blomkålbukettene oppi - du kan gjerne spare en neve buketter til pynt - og tilsett buljongen og fløten. La det hele koke til blomkålen er mør.



I mellomtiden kan du skjære baconet i små biter og steke det. Tilsett de siste blomkålbukettene på slutten av steketiden og la de surre sammen med baconet på lav varme.



Når suppen er ferdig kokt kjører du den glatt med en stavmikser.



Smak til med salt og pepper, litt hvitløkspulver (dersom du ikke bruker frisk hvitløk) og noen dråper balsamicoeddik.

Server i boller med baconbiter og blomkålbuketter på toppen, og gjerne med godt brød og smør til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar